תקופת הצנע

אבא שלי, לא יכול היה לעבוד עבודה פיזית. אני ואריה עבדנו וחסכנו כסף ככל שיכולנו. אני תפרתי לבד בגדים לכל בני המשפחה. סיידתי את הבית במו ידי. אבי, דב ברל, גידל צמחים באדניות שבנה מקרשים: גזר, פטרוזיליה, שמיר ועוד. אצלנו בבית התפריט כולו היה מורכב מבשר בעלי החיים שגדל ברל על הגג (יונים, ארנבות, תרנגולות). אכלנו מן הירקות שאבי גידל על הגג. בתקופת הצנע היו תלושים לקניית מצרכים קצובים: מרגרינה, סוכר, שמן וקצת בשר. אבי היה שורד אמתי. את העור של העופות טיגן עם בצל. היה משתמש בשומן של העופות למריחה במקום חמאה. סנדביצ'ים עם שומן ו"גריבן". את המזון לבעלי-החיים שחיו על הגג הביא בעלי, אריה, ממפעלים שונים שעבר בעבודתו: בדרך-כלל פסולת של אטריות ופירות. מדי פעם היה ברל קונה בשוק אצל הערבים דוּרָה כדי להאכיל את היונים.

אין תגובות:

פרסום תגובה